BÖLGESEL YAĞLANMA VE KESİN ÇÖZÜMÜ

Kilo sorunlarının çok konuşulduğu günümüzde bölgesel yağlanmanın nedenleri obezite ile aynı olsada,çözümü için sunulan ve uygulanan yöntemler obeziteden farklı olarak değerlendirilmektedir.
BÖLGESEL YAĞLANMA VE KESİN ÇÖZÜMÜ

Bölgesel yağlanma toplumda birçok kişi için ciddi bir estetik sorun olarak kaldığı sürece mutsuzluk ve stres kaynağı olmaya devam edecektir.

Bölgesel yağlanma,obeziteye neden olan, vücutta yağlanma sürecinin devam ettiği metabolik süreçlerle aynı şekilde değerlendirilmelidir.

Çünkü bölgesel de olsa yağlanma nedenleri etyolojik olarak, genel kilo alma süreçleri ile aynı şekildedir.

Bölgesel yağlanma ve selülit gibi sorunlara çözüm olarak uygulanan yöntemlere baktığımızda ise;

*fiziksel aktivite,egzersiz önerileri ile spor salonları sektörü,

*farklı farklı lipoliz cihazları (kavitasyon,lazer vb.) ile güzellik salonları yani paramedikal sektör,

*plastik ve Rekonstrüktif Cerrahinin uygulamaları ile de tıp doktorları cerrahi yöntemlerle(liposuction)çözüm sunmakta ancak hiç birisi soruna kalıcı çözüm olmamaktadır.

Günümüz tıbbına baktığımızda çözüm için birşeyler hep eksik yapılmaktadır.

Sorunun etyolojisine yönelik kalıcı çözüm için derin bir inceleme yapılmamakta,soruna "yara pansumanı"gibi geçici çözümler sunulmaktadır.

Vücutta yağlanmaya neden olan yüksek glisemik indexli gıdaların, şekerli yiyecek ve içeceklerin tüketiminin sınırlandırılması, günde 2 veya 3 öğün beslenmeye dayalı doğru bir beslenme modelinin uygulanması, yürüyüş gibi hafif ama düzenli fiziksel aktivite ve yeterli miktarda su içilmesi sorunun çözümü için yeterli olacaktır.

Uygulanacak doğru ve sağlıklı yaşam programları ile bizi mutsuz eden hem bölgesel hemde genel kilo sorunlarından kurtulmuş oluruz.

elmalife sağlıklı yaşam merkezimizde,hem doğru beslenme hem de sağlıklı zayıflama ile ilgili danışanlarımıza eğitim vererek onları bilgilendiriyoruz. Zayıflama veya kilo alma nedenleri ile ilgili danışanlarımızı eğiterek,bölgesel de olsa tüm kilo sorunları ile başa çıkmalarını sağlıyoruz ve kalıcı çözüm sunuyoruz.

Sağlıklı olma hali mutluluk verici bir değerdir, her daim fit bir görüntü ise özgüven verici sağlıklı olma halidir.

Bu değere sahip olmak ise çaba ve özen gerektirir.

Sadece lezzet için, herşeyi yememek, metabolik verilerimize uygun, besin değeri yüksek, vücudumuzun gereksinimi olan gıdalarla doğru beslenmek,herkesçe kabul gören bir program ile yaşam tarzı değişikliğine gitmek en doğrusudur. 

Uygulanan sağlıklı yaşam ve doğru beslenme programlarının ise kişiye özel olması, lezzetli ve ömür boyu uygulanabilir olması gerekmektedir.

Size özel çözüm önerilerimiz için bizimle iletişime geçerek ilk adımı atabilirsiniz...

Dr.Mustafa Töken
elmalife zayıflama merkezi

Whatsapp