HEM YAZA HAZIRLANIN HEM DE SAĞLIK KAZANIN

Bu günlerde tüm tur şirketleri yaz tatili için erken rezervasyon teklifleri sunarken bizler ise mutlu bir tatil yapma telaşındayız.
HEM YAZA HAZIRLANIN HEM DE SAĞLIK KAZANIN

Telaşlarımızın başında ise fit bir görünüm kazanma arzusu gelmektedir.

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için birçok yöntem veya çözüm yolu aramaktayız.

Bu güne kadar denediğiniz tüm yöntemlerde başarısız oldunuz ve yo-yo etkisi ile verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri aldınız!

Kesin ve kalıcı çözümü bulamadınız.Bu nedenle de kilo vermekten vazgeçtiniz.

Uzun vade de ise denediğiniz yanlış yöntemler, mevsimlik rejimler sağlığınız için birçok tehdit oluşturdu ve sonuç olarak sağlığınızı kaybettiniz.

Oysa fit bir vücuda sahip olmak için sağlığınızdan vazgeçmeye gerek yok.

Doğru bir beslenme ve sağlıklı yasam modeli ile, kesin ve kalıcı olarak fazla kilolarınızı vermenin ve yaza fit girmenin ötesinde, her mevsim fit olmanın mümkün olabileceği gerçeğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bilinen ilk hekimlerden Dr.Hipokrates'in 2600 yıl önce söylemiş olduğu sözden yola çıkarak bende diyorum ki; " Gıdanız ŞİFA'nız olsun, Şifanız ise GIDA'nız"

Ağzımıza aldığımız her lokma bize şifa olabileceği gibi; hem kilo hem de sağlığımızın bozulmasına neden olan birçok metabolik sorunun da tetikleyicisi olabilir. O nedenle sağlığımızı tatilde fit bir görünüm için tehlikeye atmamalıyız. Çünkü yaza 2-3 ay kaldı ve fazla kilolarımızı rahat bir şekilde verebiliriz, üstelik sağlıklı ve doğal gıdalarla beslenerek bu mümkün. Doğadaki birçok gıda maddesinin farklı farklı yararları ve sağlığımıza katkıları vardır.

Bunlarda biri de doğal yağlardır. 

Vücudumuzda ki birçok metabolik süreç için gerekli olan, hem KİLO durumunu hem de enerji-yağ ve şeker metabolizmasını etkileyen A, D, E, K vitaminlerinin emilebilmesi için DOĞAL YAĞLAR vücudumuz için mutlak gereklidir. Ayrıca lezzetten ödün vermeyenler için de ( ki vermeyin zaten) doğal yağlar vazgeçilmez bir gıdadır. 

Tıpkı doğal yağlarda olduğu gibi DOĞAL TUZ'da bizler için olmazsa olmazdır.

Sinir sistemi, kas-iskelet sistemi, sindirim sistemi, bağırsak motilitesi ve tüm hücresel aktiviteler için mutlak gerekli olan mineralleri bünyesinde bulunduran doğal tuz, lezzetin de ta kendisidir. SALÇA ve BAHARATLAR ise hem lezzet hem de özellikle baharatlar şifa kaynağıdır. 

O nedenle doğal gıdalarla yeterli, dengeli ve lezzetli menülerle, doğru beslenerek, basit yürüyüş ile de bunu destekleyerek tüm fazla kilolarınızı verebilirsiniz. 

Bunun için yapmanız gereken şey bizimle iletişime geçmek ve detaylı bilgi edinmek...

ARA ÖĞÜNLÜ DİYETLER

İnsanlar tarih öncesinden beri ara öğün yapmadan, günde sadece 2 veya 3 öğün, doğal gıdalar ile beslenmiştir. 

Son 30-40 yılda ise beslenme çok farklı bir noktaya gelmiştir.

Sanayii devrimi ile birlikte tarımın ikinci plana düşmesi, teknoloji kullanımı, ekonomik kalkınma, endüstriyel gıda sektörü, reklamlarla atıştırmalıkların bizlere ve çocuklara dayatılması, hazır gıda ve fastfood tarzı beslenme ve sağlıksız yaşam şekli nedeniyle obezite ve buna bağlı birçok hastalık ortaya çıkmıştır. İnsanların doğal gıdalarla beslenmeyi bırakıp, kötü gıdalarla yanlış beslenmesi sonucu oluşan bu hastalıklarla boğuşur hale gelmiştir.

Obezite ile mücadele de olduğu gibi metabolik ve otoimmün hastalıklarda da, maalesef insanlara bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde hep geçici çözümler sunulmuştur. 

Obezite de dayatılan mevsimlik rejimler, yağsız, tuzsuz, lezzetten yoksun diyetler, uygulanan kürler, dayatılan renkli smootiler, detox programları, ticari amaçlı satılan ilaçlar, mamalar, bitkisel ekstrakt, mucizevi meyveler, aşırı efor ve azim gerektiren spor ve egzersiz programları gibi, yanlış zayıflama yöntemleri ile insanlara; "çözümsüzlük" maalesef çözüm olarak sunulmuştur.

Bizim savunduğumuz yöntem ise uygulanabilir ve sürdürülebilir, çok kolay ve bilimsel olarak da kabul edilen tek yöntemdir.

Bilimsel gerçeklerle doğruluğu sabit olan bu yöntem de; metabolizmanın dengelenmesi esastır. Metabolik olarak yağ dokusunun vücut tarafından kullanılması sağlanmaktadır. Bunu beslenme ve yaşam şeklimiz ile gerçekleştirirken hafif fiziksel aktivite ile de desteklemek gerektiğini önermekteyiz.

Uyguladığımız kişiye özel beslenme modeli ve sağlıklı yaşam programı, kesin ve kalıcı çözümün tek yolu, tek yöntemidir.

Böylece sadece yaz aylarında değil, dört mevsim hep fit oluruz.

Yaz aylarında mutlu bir tatil geçirir, kışın gittiğimiz davet ve etkinliklerde de üstümüze istediğimizi giyebilmenin tadına varırız.

Böylece varsa sağlık sorunlarımızdan kurtulur,

birçok metabolik hastalığı kontrol altına alırız, hem de bu hastalıkların neden olabileceği komplikasyonlardan da kurtuluruz.

Elmalife Sağlıklı Yaşam Merkezimizde sizlere hem sağlıklı zayıflamayı, hem doğru beslenmeyi, hem de "sağlıklı olabilmenin sırlarını öğreterek" ömür boyu fit ve sağlıklı bir hayat sürmenin mümkün olabildiği bilinci ve bilgisini paylaşıyoruz.

Evet obezite için mevsimlik rejimler, klasik ara öğünlü diyetler, cerrahi veya mekanik yöntemler değil, size ömür boyu kendi başınıza kilo kontrolünü başarmanızı öğretiyoruz.

Her yıl farklı farklı yöntemlere yüksek miktarda para harcamanızın da önüne geçerek size ekonomi sağlıyoruz.

Özgüven bilgili olmayı gerektirir, bilgi ise doğruluğu...

Bu nedenle bugüne kadar denediğiniz tüm diyetleri ve rejimleri unutun.

Çünkü size rejim ve klasik anlamda bir diyet programı değil sadece bilimsel doğrularla uyguladığımız, doğru bir beslenme modeli ve sağlıklı yaşam programını öğreterek zayıflatıyoruz.

Kısa sürede sizi hem yaza hazırlıyor, hem de sizlere sağlık katıyoruz...

Dr. Mustafa Töken
Elmalife Sağlıklı Zayıflama Merkezi

Whatsapp