Tip 2 Diyabet

Tip 2 DM tedavi yaklaşımında en etkili unsur nedene yönelik olmalıdır.Düzenli beslenme ve egzersiz ile(yürüyüş) durumu düzeltmek mümkün iken maalesef güncel tıp yaklaşımı direkt ilaç tedavisi ile sorunun kaynağını değil de, kötü gıdalarla yanlış beslenmenin neden olduğu şeker yüksekliğini düşürmeyi hedeflemektedir. Durum böyle olunca hastalar, hastalığın erken ve geç dönem komplikasyonları ile karşılaşmak zorunda kalıyor. iİeri yıllarda ise çok daha ciddi sağlık sorunları ile yaşamak zorunda bırakılıyor.
Tip 2 Diyabet

Oysa Tip 2 Diyabet gibi metabolik hastalıklara neden olan durum, yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam kaynaklı ise de bu faktörler göz ardı edilip durumun düzeltilmesine gidilmemekte, gğncel tıbbi yaklaşım ve tedavi olarak anti diyabetik ilaçlarla pansuman çözümler sunulmaktadır. 

Verilen ilaçlar öğünde yükselen şekeri düşürürken, düşürülen kan şekeri(glikozun) vücutta neye dönüştüğü önemsenmemektedir.

Oysa bu durum beraberinde farklı bazı metabolik sorunlara yol açmakta, farklı hastalıklara neden olmaktadır.

Gözardı edilen bu durumla ilgili de hiçbir hastaya bilgi verilmemektedir.

Klasik doktor sözü, "ilaçlarını düzgün kullan geçer!" sözü ile hastaların gerçek çözüm yolları bulmalarının önü kapatılmaktadır.

Oysa asıl önerilmesi gerekenin ilaçların düzgün kullanılması değil, kan şekerini yükseltici gıdalardan uzak durulmasıdır.

Doğal gıdalarla doğru ve düzenli beslenme, fiziksel aktivite ve yürüyüş gerektiğini anlatmaktır.

Düşük glisemik yük ve yüksek lif içerikli gıdalarla doğru beslenildiğinde kan şeker seviyesinin çok daha hızlı ve yüz güldürücü şekilde normal seviyelerde seyrettiği görülmektedir.

Tip 1 Diyabette olduğu gibi, Tip 2 diyabette de mutlaka hastalara beslenme ve şeker regüleasyonu ile ilgili eğitimin verilmesi olmazsa olmazdır.

İnsülin direnci, Pre Diyabet, Tip 2 Diyabet, Reaktif Hipoglisemi teşhisi konulan hastalara gerçekçi bir yaklaşım ile DOĞRU BŞR BESLENME MODELİ ve PERHİZ ile sağlığjn korunması anlatılmalı, nedene yönelik çözüm sunulmalıdır.

Pankreas fonsiyonları tamamen yok olmadan, Tip 2 Diyabetin ciddi komplikasyonları ortaya çıkmadan, insülin direncine neden olan sebeplerin belirlenip detaylı anlatımı ile gerçek çözüm sunulmalıdır.

Elmalife Sağlıklı Yaşam Merkezine başvurduğunuzda İnsülin direnci, Pre diyabet, Reaktif hipoglisemi ve Tip 2 Diyabet ve olası komplikasyonları sizin için risk olmaktan çıkacaktır.

Üstelik size İnsülin direnci ve Tip 2 Diyabet için ömür boyu kullanmanız gerektiği söylenen ilaçlara da gerek görülmeyecek, ilaçsız sağlıklı hayat ile yaşamaya kavuşacaksınız.

Çünkü biz size bunun eğitimini veriyoruz ve siz tamamen sağlığınıza kavuşana kadar birlikte yol alıyor, size rehberlik ediyoruz...

Dr.Mustafa TÖKEN
Elmalife Sağlıklı Yaşam Merkezi

Whatsapp